Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Кіберполіція припинила діяльність більше десятка шахрайських сайтів

Кримiнал, НОВИНИ 18.04.2018

На Миколаївщині працівники кіберполіції викрили злочинну групу, учасники якої створювали сайти для продажу неіснуючих товарів, зокрема, мобільних телефонів та їх комплектуючих. Водночас організаторів подібних сайтів поліцейські викрили на Харківщині та Київщині. У всіх випадках обов’язковою умовою купівлі товару була 100% передплата.

Працівники кіберполіції в Миколаївській області викрили групу зловмисників, які створювали шахрайські сайти для продажу мобільних телефонів. Поліцейські ліквідували 9 інтернет-майданчиків, які використовували шахраї:

«conrad.etov.ua»

«openstorekiev.com.ua»

«newgadgets.com.ua»

«lifetouch.etov.ua»

«imac.etov.ua»

«iphonemac.etov.ua»

«theistone.prom.ua»

«apple-family.prom.ua»

«mobilefan.prom.ua»

Оперативники встановили, що до складу злочинної групи входили четверо осіб віком від 19 до 23 років. Шахраї використовували так звані «сайти-одноденки», де розміщували інформацію про продаж техніки. Після отримання замовлення та повної передплати зловмисники обривали зв’язок з клієнтом. Розрахунок здійснювався за допомогою грошових переказів на рахунки, оформлені на підставних осіб. Поліцейські зафіксували більш як півсотні таких випадків, а збитки, завдані громадянам, сягають 700 тисяч гривень.

За місцем проживання учасників злочинної групи працівники кіберполіції спільно зі слідчими поліції Миколаївщини, за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури №2, провели шість санкціонованих обшуків. За їх результатами вилучено велику кількість SIM-карт, банківські картки, флеш накопичувачі, мобільні телефони та комп’ютерну техніку. Також вилучено чорнову бухгалтерію.

Спеціалісти технічного відділу кіберполіції заблокували роботу шахрайських сайтів та провели ретельний огляд вилученої техніки. Наразі продовжується проведення слідчих дій для документування злочинної діяльності шахраїв.

Водночас на Київщині працівники кіберполіції викрили чоловіка, який створив веб-сайт «mobiliti.com.ua». За допомогою цього ресурсу чоловік «продавав» мобільні телефони та смартфони. Після отримання повної передплати зловмисник зникав, так і не надіславши товар клієнту. У його помешканні поліцейські провели санкціонований обшук, звідки вилучили комп’ютерну техніку. Наразі вирішується питання щодо оголошення йому підозри.

За аналогічною схемою діяли декілька сайтів, організованих мешканцем міста Харків. Відтак, працівники кіберполіції ліквідували три інтернет-сайти організовані шахраєм: «muzikantis.com.ua», «instrumets.com.ua», «yuorinstruments.com.ua». Йому вже оголошено про підозру у вчиненні трьох таких епізодів.

За усіма фактами таких злочинних дій розпочаті кримінальні провадження за ч.3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Працівники кіберполіції звертаються до громадян із проханням повідомляти про діяльність такого роду шахрайських сайтів до підрозділу за допомогою форми зворотного зв’язку на сайті Департаменту кіберполіції.

Повідомляє Кіберполіція України на своєму офіційному сайті.

Читайте також: Какой телефон выбрать? IT-Vsesvit

1024 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4