Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Кіберполіцейські викрили групу онлайн-шахраїв з Первомайська, які ошукали громадян на понад півмільйона гривень

Iнше 21.11.2020

20 листопада співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Департаменту кіберполіції НПУ спільно зі слідчими Первомайського відділу поліції та під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури викрили групу онлайн-шахраїв з числа чотирьох місцевих мешканців неслов’янського походження віком від 20 до 40 років. 

Зловмисники на інтернет-майданчиках розміщували оголошення про продаж товарів по заниженим цінам, яких не мали в наявності. В результаті таких дій заволодівали коштами довірливих громадян із різних регіонів України, які ті надсилали шахраям у якості попередньої та повної оплати замовлень. 

Слідством встановлено, що учасники злочинної групи вчиняли протиправні дії з початку року. Для пошуку потерпілих та обману створювали фейкові акаунти на онлайн-платформі комерційних оголошень. З метою конспірування використовували банківські картки, оформлені на підставних осіб. 

Слідством встановлено, що жертвами шахраїв стали щонайменше 50 громадян. Загальна сума завданих громадянам збитків сягає 500 тисяч гривень. Вживаються заходи зі встановлення інших потерпілих. 

Правоохоронці за силової підтримки роти поліції особливого призначення провели ряд обшуків за місцями мешкання аферистів. 

В результаті слідчих дій поліцейські вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, на яких встановлена наявність облікових записів, що підтверджують факти вчинення шахрайств, а також банківські картки, сім-картки зловмисників та інші речові докази. 

Вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб». Санкція статті передбачає покарання до позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, повідомляє Національна поліція в Миколаївській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні перевіряють готовність дорожніх підприємств до зими

Немає тегів:

593 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4