Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Інтерв’ю з Морозом

Суспільство 31.12.2019

Напередодні новорічних свят Гард.City поспілкувався з Дідом Морозом, який за сумісництвом підпрацьовує директором Первомайського центру культури і дозвілля імені Єфросинії Зарницької під псевдонімом Ігор Головатенко. До Дідуся у нас накопичилося чимало запитань.

Дід Мороз. Він же Ігор Головатенко

— І перше з них: Дідусю Морозе, чому ви так довго до нас добираєтеся? Надворі +14, зійшли проліски.

— Всі запитання до святого Миколая. Але й, насамперед, до Масляної, тому що Масляна в цьому році була трохи пізненька, тому й зима забарилася до нас. Але нічого! Скоро надуємо, насвистимо й насиплемо.

— А тепер дещо серйозніше. Як вийшло, що ви стали Дідом Морозом?

— Вийшло так, що колись, одного разу, тато і мама вирішили, що буде ще одна дитина в сім’ї. Тато працює в культурі, то й друга дитина теж вирішила попрацювати в культурі. Поступили, повчилися трохи, треба якось заробляти на прожиток, то й стали собі морозувать.

— Скажіть, будь ласка, Дідусю Морозе, а сучасні діти вірять в вас?

— Не всі. Сучасним дітям здебільшого дуже складно пояснити, що дійсно трапляються дива, і ті всі подарунки, і всі ті святкові настрої виникають від чародійства, яке дарує Дід Мороз. Вони вже знають, що то є тато й мама, що то є бабусі й дідусі, що то є гаджети, і все інше. Але, знаєте, є й такі діти, і їх доволі чимало, що дійсно вірять в Діда Мороза, що справді він приходить, і що янголи та всі-всі казкові персонажі існували і раніше, і є дотепер. У нас в будинку культури в працівниці дитина дванадцяти років — вона вірить! Був випадок, коли ця дівчинка ледве не розчарувалася. Вона одного разу запримітила, що матуся підкладає під ялинку подаруночок. Сталося так, що всі вибігли дивитися на салют, а мама пішла останньою і дитина щось таке у вікно побачила. На щастя, був ще один подарунок, який дівчинка, граючись, знайшла. І все! Каже: «Ні! Дід Мороз таки існує!»

— Зрозуміло. А Дід Мороз використовує сучасну техніку, гаджети?

— А як же він без них? Особливо потрібен GPS. Зараз дуже гарно, тому що за допомогою гаджетів можна зайти в Приват24, Райффайзен-онлайн, бо ж є діти на відстані від батьків. Особливо це допомагає дідусям і бабусям! Такий собі сидиш і бац — смс-ка прийшла: вам на рахунок ляпнуло. Так що буває інколи, що Діду простіше з гаджетами.

— А який найбільш незвичайний подарунок вам доводилося доставляти?

— Чотирьохметрову ялинку. Ми разом зі Снігуронькою доставляли, ще коли працював у Миколаєві. І там у нас було отаке замовлення: саме на Новий рік, саме під дзвін курантів прийти Діду Морозу з ялинкою.

— Уже нарядженою чи ще ні?

— Ні. Наряджали разом із сім’єю.

— А які ще курйозні ситуації траплялися?

— Та багато. То чоботи розклеяться, то бороду зірвуть, то посох забудеш, то адресу.

— Як фахівець поясніть: які новорічні прикмети спрацьовують?

— Та Дідусь Мороз сам не дуже в прикмети вірить. От, приміром, про сьогодні (22 грудня — день зимового сонцестояння — авт.). Є таке повір’я, що сьогодні який ранок, то така й буде новорічна ніч. Ранок бачили який був — похмурий, але теплий. Тому й новорічна ніч має бути теплою.

— А в таку прикмету вірите: потрібно за час, доки б’є новорічний годинник, встигнути записати своє бажання на папірці, спалити його, попіл розмішати в келиху шампанського і випити? Така прикмета спрацює? Бажання здійсниться? От якщо особливо дівчата хочуть заміж?

— У нас, Дідів Морозів, та всіх моїх колег інша прикмета є (сміється — авт.): під бій курантів треба швиденько хлопнути келишок вина і бігти на площу, тому що там вже люди чекають! А Діду Морозу запізнюватися не можна.

Біля цієї красуні Дід Мороз чекатиме первомайців у новорічну ніч

— Ще одне запитання від наших читачок. Коли насправді після свят треба викидати новорічну ялинку?

— Тут я скажу так. Все залежить від ціни на ялинку. Так, як вона вартує в цьому році, то певно що на Паску.

— І останнє запитання: який найголовніший секрет гарного Нового року?

— Все залежить від настрою. Найголовніший секрет – це твій настрій. Якщо ти бажаєш свята, чекаєш свята, налаштований на свято, то свято в тебе буде. А якщо ти йдеш на свято з розумінням, що зараз мене будуть веселить, зараз мені будуть щось розповідати, а я буду перебирати: чи подобається мені, чи не подобається, то, звичайно, свята не буде. Наше завдання: допомогти розігріти ваш настрій і підтримати його. Тому все залежить саме від вас!

Галина Давидова

Немає тегів:

1506 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4