Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Художники кола Андрія Антонюка: Володимир Бахтов

Культура, ПУБЛІКАЦІЇ 26.08.2018

Запрошуємо до виставкового простору Первомайського краєзнавчого музею

У Первомайському краєзнавчому музеї продовжує діяти велика експозиція творів художників кола Антонюка: самого Андрія Антонюка, Володимира Бахтова, Володимира Кабаченка, Олексія Маркитана, Віктора Покиданця, Данила Антонюка, Дмитра Молдованова. Виставка присвячена 75-й річниці від дня народження народного художника України, нашого земляка Андрія Антонюка.

Художник Володимир Бахтов був одним із митців, який у 1997 році разом із Андрієм Антонюком розпочав мистецький проект «Південний шлях», котрим було проголошено важливість ролі культури регіонів у процесі державотворення України. «Південний шлях» – це доказ ендемічності, місцевої самобутності митців Степової України.

Сьогодні Володимир Бахтов – відомий український художник, фотограф, винахідник техніки геліографіті, заслужений художник України, член Міжнародної асоціації «Сузір’я графіків». Він народився у 1954 році на Луганщині, згодом закінчив художньо-графічний факультет Одеського педагогічного інституту імені К. Ушинського і приїхав працювати до Миколаєва. Митець живе у селі Парутине, працює в галузі живопису, графіки, фотографії, художньо-історичної реконструкції. Його твори експонувалися в Україні, Латвії, Франції, Швейцарії, Фінляндії. Володимир Бахтов разом із дружиною, художницею Тетяною Бахтовою заснував творче об’єднання «Дім Бахтових». Це дім-ательє в Національному історико-археологічному заповіднику «Ольвія», який є важливим центром сучасного мистецтва. Родина Бахтових працює в унікальній техніці геліографіті – малювання вогнем вночі. На одному з фестивалів їм вдалося намалювати вогняну піраміду Хеопса та маятник Фуко.

У Первомайському краєзнавчому музеї експонуються такі картини художника, як «До нових берегів», «Переправа», «Останній фавн», «Сухий очерет», «Переселенці», «Перший сніг».

Полотно «Останній фавн» відображає образ одного із найдавніших божеств греко-римської міфології – Фавна – покровителя лісів, отар і пастухів. Фавну приписувалася здатність очищувати поля і отари від лиха. Для землеробських культур це божество було невід’ємною частиною світогляду і побутової культури.

Співробітники музею запрошують всіх поціновувачів сучасного живопису відвідати виставку «Учителю! Хто ми?» і долучитися до творчого простору Володимира Бахтова та художників кола Антонюка.

Оксана Дорошенко, завідувач Первомайського краєзнавчого музею

   

1108 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4