Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Хто, куди і за скільки поїде відпочивати із Первомайська. Опитування

Iнше, НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ 02.07.2018

Літо – пора тепла, дозвілля та відпочинку. А тим більш, це ж довгоочікувана відпустка! От вже час і для домашніх справ (це ж не секрет, що всі залишають на відпустку) – і на можливий виїзд в омріяні краї. Отже, сьогодні ми запитаємо у мешканців міста – чи їдуть вони на курорт, чи то залишаться вдома. Тим більш, цього року можливостей через безвіз багатенько… принаймні, у плані оформлення документів.

Отже, несподіванок не сталося, але цікаві відповіді таки були. Зі 100 опитаних збирається їхати у відпустку лише 42 особи, при цьому з них 27 – на море, та й то – на декілька днів (або навіть на день).

Олексій збирається із родиною – своєю та брата – у Сичавку.

– Ми беремо мікроавтобус, їдемо на ньому, вистачає засмагнути-поплавати, та й додому. Ціни, вибачте… А так лише заправитися, а на всіх це не так дорого виходить. Ну й не потрібно за житло думати. Малі у мікроавтобусі посплять, ну й ми якось сидячи притулимося. Дорого дуже. Як порахували – це тисяча баксів, не менше. Де у людей такі гроші?

Олена також їде на море із подругою.

– Знімаємо кімнату на двох, їжу готуємо, більш-менш по ціні справляймося, хоча, звісно, на розваги вже не вистачає. На п’ять днів – саме те.

Вісім осіб запланували відпочинок за кордоном, при цьому всі опитані назвали популярні напрямки – Турція та Єгипет, та лише одна жінка згадала про Болгарію.

Марина щороку їздить туди відпочивати, вважаючи, що береже гроші та нерви.

– Знаєте, я вже поїхала до Коблево. Сперву виявилося, що до вартості забули включити перше-друге-третє, потім – що взагалі серед заявлених зручностей частина відсутня (як от wi-fi у номері – а я працюю, мені це потрібно, тому й обирала). Сказали – є у коридорі. Ну це вже якійсь незрозумілий варіант – адже «добивав» від з сусідньої будівлі. Врешті решт, ціна виявилася майже на третину вище за заявлену. Приїхала із потовченими нервами та у бридкому настрої. З тих пір лише за кордон. Там ніяких неприємних несподіванок – все спокійно, заплановано та цивілізовано.

Майже тієї ж думки дотримується Ганна.

– У Турції відпочиватиму. Ціни нижче, ніж у Одесі, при цьому дійсно відчувається організація відпочинку, гарне харчування, аніматори для малих. Ну і море чисте, готель чудовий, обслуговування на рівні. Що обіцяли – те й отримали.

О ось Інна вже побувала… у Коблево.

– Були там три дні. Це жах якийсь! Номери брудні, таке відчуття, що постіль не міняли вже невідомо скільки. Сантехніка текла, бачок зливний працював через раз, гарячої води не було – а обіцяли. Ми брали сніданок та обід, то краще б самі готували. Овочі ніби десь місяць валялися, салату дві ложки. Що сподобалося – бар, їжа якісна, смачна, кава добра – але дуже та дуже дорого. Витратили на п’ять діб по вісім тисяч на одного, вважаю – за такі гроші можна їхати за кордон відпочивати.

Микола ж був у Затоці, задоволений цілком, але й вартість виявилася відчутною.

– Мені вийшов відпочинок десь до двадцяти тисяч за тиждень із родиною. Дорого дуже, що й казати, але сподобалося, і умови належні, і сервіс… Та за таку ціну вже починаю думати, що краще б поїхав за кордон. Ти ж самі Емірати вийшли б мені чи не так само.

Юрій планує з’їздити до Львова.

– Море не люблю, але давно вже мрію про Львів, куплю тур та поїду із жінкою. Бюджет у нас обмежений, тому… Все одно більш, як два-три дні не потягнемо.

Марія нікуди не їде… Але дуже-дуже хоче.

– Мені б на море хоча б на тиждень! Із малим так хочу поїхати відпочити, тим більш – як поглянула в інтернеті, немов ціни помірні. Та це поки не починаєш телефонувати. Ось тут і виявляється, що за добу потрібно сплатити господарю не 100, а 400 грн, бо отримаєш дерев’яну будку без туалету, де навіть чайник увімкнути моторошно, бо електрика крізь гнила. Я вже так поїхала два роки тому, виявилося – магазин за півгодини дуже швидким кроком, води немає годинами, туалет смердюча дірка на вулиці, дах за день так грівся, що навіть не можна було дихати, промучилися та втекли через три дні. Щоб отримати більш-менш адекватні умови, потрібно платити як мінімум 400 гривень за добу, тож порахувати не важко, а поїсти, якщо там ціни, немов не в Україні, а в Парижі! І огірки ті ж самі за ціною бананів. Тому будемо тут влітку.

Катерина із родиною також нікуди відпочивати не поїде.

– А куди їхати? Ми та двоє дітей. Ціни такі, що лише доїхати в один бік – більш як тисяча, а на тиждень порахували – майже 12 тисяч, якщо без зайвого. Ну вибачте, не потягнемо. Якось обійдемося, он до свекрухи поїдуть, на Синюху ходитимуть, або у село до мами. Так і перебудемо. А я буду у відпустці консервувати – все як завжди (сміється.)

Не їде нікуди й Андрій, але родину на море відправить.

– Якщо обирати, то вже дітей та жінку на кілька днів відправлю до Скадовська, сам буду працювати. Дуже дорого. Довелося обирати – ну зрозуміло, що обираєш завжди на користь дітей, ось і я так…

Взагалі ж, більшість опитаних обирають цього року саме коротенькі подорожі на 2-3 дні. Люди скаржаться, що навіть бюджетний відпочинок на березі Чорного моря виходить дуже та дуже дорого, а сервіс залишає бажати кращого. Ті ж, хто отримав гарний відпочинок, відзначили непомірні ціни. А безвіз… Що безвіз. Як виявилося, не так вже й багато мешканців міста планують використати отримані можливості цим літом. Варто зазначити, що зі ста опитаних більш як третина взагалі не сподіваються отримати відпустку цього року – потрібно працювати, аби якось утриматися на плаву.

Підготувала Н. Довженко

Читайте також: А ви вже розрекламували свій бізнес?

 

1011 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4