Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Хочеш одружитися швидко – без проблем! Ще раз про новий сервіс від Мінюсту у Первомайську

Держава, ПУБЛІКАЦІЇ 27.12.2017

Нещодавно Україні була прийнята реформа, завдяки якій тепер можлива реєстрація шлюбу за добу. Раніше державний орган давав майбутнім молодятам місяць для роздумів, але наразі реєстрація шлюбу за один день – абсолютно реальна річ.

Так, 21 грудня, в приміщенні ДЮЦНВ відбулася перша урочиста церемонія реєстрації «Шлюбу за добу». Нам вдалося особисто привітати молодят та зробити гарні фотографії. Також на свято завітала заступник міського голови з гуманітарних питань Наталія Товста та начальник управління Державних реєстрацій головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Георгій Решетілов. Весільна церемонія пройшла вдало завдяки досвідченій та гарній ведучій – начальнику Первомайського міського відділу ДРАЦС Наталії Мельниченко.

З метою апробації європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, спрямованих на створення сприятливих умов для отримання фізичними особами адміністративних послуг у зазначеній сфері, та для забезпечення реалізації гарантованого державного права на шлюб, зокрема, для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року №502-р запроваджена реалізація пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обрані заявниками місцем.

Наведений пілотний проект передбачає можливість проведення державної реєстрації шлюбу у місці та у строк, визначений заявниками, у тому числі в день подання заяви.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 року №812-р «Про внесення змін до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.07.2016р №502» розширено перелік міст, де запроваджено пілотний проект щодо державної реєстрації шлюбу.

Для того щоб зареєструвати свій шлюб за добу, необхідно виконати прості кроки:

Крок 1 – обрати дату та місце реєстрації шлюбу шляхом звернення до організатора. У Первомайську цим займається Комунальна установа «Первомайський міський дитячо-юнацький цент національного відродження», розташований за адресою: вулиця Грушевського, 10 (контактний номер телефону: 05161-4-30-69).

Крок 2 – підготувати документи для реєстрації. Нареченим необхідно підготувати та надати наступні документи:

– паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства. У разі, якщо заявником є іноземець, особа без громадянства, додається документ, що підтверджує законність його (її) перебування на території України.

– у разі, якщо заявники або один із них раніше перебували у шлюбі – документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного із подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним, тощо).

– документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами на українську мову, засвідченому в установленому порядку (вірність документів має бути засвідчена дипломатичним представництвом або консульською установою України, посольством (консульством) держави, громадянином якої є іноземець (країни постійного проживання особи без громадянства), Міністерством закордонних справ, іншим відповідним органом цієї держави або нотаріусом).

Крок 3 – удвох, в обраний час, в обраному місці зареєструвати шлюб та отримати свідоцтва про укладення шлюбу.

Дана послуга коштує 1514,82 грн; у разі, якщо шлюб укладається в неробочий час, у вихідні та святкові дні (неділя та понеділок для відділів ДРАЦС – вихідні дні, неробочий час з середи по п’ятницю після 17.00, у суботу після 16.00), то загальна вартість послуги складатиме 1600,35 грн.

Подана заявка невідкладно передається до відділу ДРАЦС. Працівник відділу ДРАЦС перевіряє документи, складає та надає на підписання нареченим заяву про державну реєстрацію шлюбу, після цього забезпечує проведення державної реєстрації шлюбу, в тому числі урочистої церемонії весілля у місці та в певний час, що були обрані нареченими. На підтвердження проведеної державної реєстрації видаються свідоцтва про шлюб. Відомості про реєстрацію шлюбу вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану громадян у встановленому законодавством порядку.

Це вся інформація про те, як зареєструвати свій шлюб за добу. Аби з’ясувати, як ставляться до шлюбу нашвидкуруч первомайці, на сторінці газети «ТВ Всесвіт» у Фейсбук запущено опитування. Отже, закликаємо вас взяти у ньому участь! Для цього треба перейти за посиланням та проголосувати: https://www.facebook.com/gazeta.tvvsesvit.

Підготувала до друку Анна Панченко

Читайте також: Сервіс «Шлюб за добу» тепер діє і в Первомайську

 

1546 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4