Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Готуємось до свят. Кілька порад господиням і смачнющий рецепт

Iнше, ПУБЛІКАЦІЇ 27.12.2018

Різдво, Новий рік і знову Різдво, а ще старий Новий рік і вечері. Навіть, якщо ви святкуєте хоть щось з цього списку, то вам знайомий режим цейтноту. А як господині підготуватися до свята, щоб лишився час на зачіску нам розповіла Наталія Чабанова, засновниця кейтерінгової(англ. catering від cater – «поставляти провізію»)компанії «eda_pervom».

«Первомайці святкують зимові свята по різному, один замовляє 3 страви, а інший 15. Звичайно, все залежить від бюджету. Так і господиня, готуючись до банкету повинна враховувати апетити своєї сім’ї. Ніхто краще неї не знає порцію улюбленої страви її чоловіка, чи дитини. Зазвичай, кухар при складанні меню рахує близько 300 гр м’ясної нарізки на людину, одна тарілка холодцю на п’ять осіб. Але це ми зараз говоримо про весільний банкет, наприклад. Якщо мова йтиме про сімейну святкову вечерю, то краще, щоб господиня сама вирішувала об’єми порцій, враховуючи смаки своєї сім’ї. З моїх спостережень, приємною тенденцією первомайців у 2018 році було правильне харчування. Думаю, що в наступному році така тенденція також буде актуальною. Багато хто став займатися спортом, і велику увагу приділяють правильному харчуванню.

Ось декілька простих порад,які вам допоможуть організувати святкову вечерю:

  1. Найголовніше в процесі приготування їжі правильно розпланувати час. Господиня повинна пам’ятати, що має справу з продуктами: вчасно прибрати в холодильник при приготуванні, вчасно виставити на стіл перед святкуванням. При купівлі продуктів також звертайте увагу на термін придатності. Я б рекомендувала купувати продукти на базарі: м’ясо, рибу і молочні продукти. Взимку, коли морози, овочі краще купувати в супермаркеті.
  2. Принцип моєї кухні – свіжі продукти, які не були заморожені. Але кожна господиня сама обирає правила, і звичайно, щоб зекономити час, можна заморозити напівфабрикати. Адже заморозці підлягають безліч страв: фаршировані перці, млинці, котлети, зрази, купати тощо. На мою думку, головне, щоб страви в морозильній камері не зберігалися більше, ніж два тижні. Найкраще приготувати напівфабрикати за тиждень до святкувань.
  3. Кожній ґаздині на допомогу прийде професіонал. Кухар може приготувати, як окрему страву на замовлення, так і взагалі позбавити всіх святкових приготувань, включаючи солодкий стіл. Якщо ви вирішили передати всі кухонні клопоти кухарю, то потурбуйтеся також про це завчасно. Хоча б за тиждень обговоріть меню та всілякі нюанси.

Якщо у вас все пішло шкереберть, то не впадайте у відчай. Спробуємо реанімувати ваш стіл разом. Звісно, коли в холодильнику пусто, то тут ніяких секретів немає – біжіть в магазин. Наприклад, лаваш – універсальний продукт. Ви можете завернути в нього будь-що і підсмажити на сухій пательні, або полити сметаною і запекти в духовці. Тоді страва вийде соковитою. Маю в арсеналі простий і водночас смачний салат. Також стане в нагоді тим, хто піклується про правильне харчування.

Салат з куркою (дві порції):

Філе курки – 200 г, пучок уколи, 10 помідорів-чері (або звичайний помідор), кунжут, соус (оливкова олія, 0,5 ч.л. меду, 1 ч.л. гірчиці, 1 ст.л. соєвого соусу).

Філе курки ріжемо на смужки. Смажимо з краплею оливкової олії з додаванням води. Рвемо руколу. Помідори-чері розрізаємо навпіл. Формуємо салат і посипаємо кунжутом.

Підготувала Ксенія Мініна

Читайте також: Європейські і українські садочки. В чому їх відмінність?

  

872 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4