Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Готувалися до промислу ретельно, але розрахунки виявилися хибними

Кримiнал, НОВИНИ 11.07.2018

На початку квітня до Первомайського відділу поліції звернувся один із мешканців району із заявою про те, що на орендованому ним полі невідомі, викопавши кабель зв’язку, пошкодили посіви пшениці.

Здійснюючи перевірку отриманої інформації, дільничні офіцери поліції застали зловмисників на місці злочину. Ними виявились мешканці одного із сіл сусідньої області, 42-х та 28-ми річні приятелі, старший з яких раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Як з’ясувалось, приятелі-односельчани, бажаючи заробити «легких» грошей, вирішили вночі копати кабель зв’язку, що проходить у підземній лінії в полі, розташованому вздовж автодороги Миколаїв-Голованівськ, неподалік с. Лукашівка Первомайського району. Чоловіки ретельно підготувались до свого промислу. На підводі з конем вони приїжджали на поле, де за допомогою лопат і лебідки викопували з-під ґрунту кабель. Вилучені кольорові метали вони здавали, а отримані гроші ділили між собою та витрачали на власні потреби.

Під час досудового розслідування було встановлено, що злочинний промисел крадіїв тривав упродовж січня-березня. При цьому зловмисники запевняють, що вважали, ніби кабель вже давно списаний, і за його крадіжку їх до відповідальності не притягнуть. Та їхні розрахунки виявились хибними – викрадений кабель, загальною довжиною 850 м, перебуває на балансі ПАТ «Укртелеком», у зв’язку з чим їх злочинними діями установі спричинено матеріальний збиток на загальну суму майже 38 тисяч гривень.

Наразі слідчим підрозділом розслідуються кримінальні провадження, розпочаті за ознаками ч. 2 ст. 185 КК України «Крадіжка». Санкція вказаної статті передбачає покарання від арешту до позбавлення волі на строк до п’яти років.

За узгодженням із місцевою прокуратурою зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні восьми епізодів крадіжок. Після проведення всіх необхідних слідчих дій кримінальні провадження будуть направлені до суду для прийняття законного рішення.

Первомайський відділ поліції ГУНП

Миколаївської області

Читайте також: Кримінальна відповідальність, звільнення з роботи та багато іншого за несплату аліментів

1006 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4