Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Гарні ранкові звички – запорука гарного дня

НОВИНИ, Охорона здоров'я 18.07.2018

Якщо ви відклали або запланували важливі справи на завтра – ось кілька порад, що допоможуть їх виконати! Те, як ми проводимо ранок, задає ритм і настрій на весь день.

На перший погляд здається, що це досить очевидні речі, проте їхня ефективність доведена науково та випробувана тисячами людей. І вони справді здатні покращити ваше життя,- пише Уляна Супрун.

Лягайте спати вчасно
Як не дивно, але продуктивний ранок залежить від якості та тривалості вашого сну. У вас аж ніяк не вийде прокинутись о 6 ранку та бути продуктивним протягом дня, якщо ви лягли спати занадто пізно. Пам‘ятайте, що організм потребує в середньому 7-8 годин сну. Ось кілька порад, які допоможуть покращити сон: https://goo.gl/3nWRd2

Побудьте наодинці з собою 
Зробіть зарядку для мозку, адже він потребує цього так само, як і наше тіло. Корисною вправою для мозку може бути медитація. Дослідження вказують, що під час медитації відбуваються суттєві зміни в різних частинах мозку, що впливає на нашу здатність концентрувати увагу, справлятися з незручними та складними ситуаціями та в цілому зменшує стрес (https://goo.gl/51LoHy), (https://goo.gl/XPE6eJ).

Порухайтесь
Якщо ви плануєте зробити фізичну активність частиною своєї рутини, не відкладайте її на кінець дня. Існують дослідження, що вказують, що люди більш схильні дотримуватись звичок регулярно вранці (https://goo.gl/2YDeS3), (https://goo.gl/vaPhpz). Крім того, тренування вранці допомагають покращити якість і тривалість сну, прискорюють обмін речовин та позитивно впливають на когнітивні здібності. Якщо немає часу на повноцінне тренування, приділіть хоча б 5 хвилин часу для руханки.

Не пропускайте сніданок
Нехтування сніданком може стати причиною появи проблем зі здоров’ям (https://goo.gl/2J9q4h). Лікарі радять снідати регулярно та не пізніше, ніж за 2 години після пробудження. Щоб отримати заряд енергії краще уникати продуктів, які мають високий глікемічний індекс (цукровмісні продукти, вироби з білого борошна, нешліфований рис). Натомість обирайте продукти з високим вмістом протеїнів, корисних жирів та цільного зерна. Не вживайте каву замість їжі.

Прийміть прохолодний душ
Занурення в холодну воду сприяє покращенню фізичного та психічного самопочуття. Науково обґрунтовані ефекти включають стимулювання кровообігу, покращення концентрації та уваги, зниження рівня кортизолу (гормону стресу), зменшення втоми та зміцнення імунної системи (https://goo.gl/mJ6F6t), (https://goo.gl/4Xqvjo). Для більшості киян холодний душ вже досить звична практика, тому приєднуйтесь.

Це чудово, якщо ці звички вже давно стали частиною вашого щоденного життя. Якщо ні – спробуйте завтра!

Чи є у вас ранкові звички, які допомагають вам провести день продуктивно?

Читайте також: Про овочі та фрукти

  

1409 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4