Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Дивовижні та зовсім не дитячі картини юної Вікторії Пан. Експозиція у Первомайському краєзнавчому музеї

Культура, ПУБЛІКАЦІЇ 19.01.2018

Чудова подія напередодні Старого Нового року відбулася у Первомайську. Авторська виставка молодої художниці Вікторії Пан зачарувала всіх присутніх своєю красою та неординарністю.

Всі роботи виконані в техніці «витинанка». Ця техніка є надзвичайно складною, адже потребує великого терпіння, натхнення та фантазії. Практично всі витинанки виконуються без попереднього ескізу і для цього потрібно всього лише шматок паперу та ножиці.

Ця техніка дуже давня, використовувалася для оздоблення осель на території всієї Європи, в тому числі і України. Мабуть, кожен із нас, бодай раз в житті займався таким видом творчості, коли перед святами вирізали сніжинки, аби прикрасити оселю. Високий рівень, який продемонструвала у своїх роботах Вікторія, – це справжнє мистецтво, тим більше, що всі роботи авторські, і це дуже чудово, що в нас в місті з’явилась така майстриня, хоч і дуже маленька, але надзвичайно талановита.

Шлях художниці Вікторія почала в 7 років у Дитячій художній школі під пильним керівництвом своєї наставниці – Катерини Баранюк. Минуло 6 років, і юна майстриня вже впевнена, що хоче пов’язати своє життя з мистецтвом. У свої 13 років Вікторія привезла багато нагород з конкурсів, в тому числі міжнародних. Один із останніх – Міжнародний фестиваль дитячого мистецтва «Золотий лелека». Вихователька каже: «У дівчинки надзвичайний талант, чітко поставлена рука, у всіх роботах прослідковується сюжетна лінія та немає випадкових ліній, все продумано до деталей» Також наголошує, що дівчинка створює лише авторські картини, не підглядаючи в інтернет. Мрія вчительки – щоб її підопічна пов’язала своє життя з мистецтвом, тому що у неї є великі можливості, і впевнена, що у дівчинки все вийде. Бажає, щоб Муза супроводжувала її протягом всієї творчої діяльності.

Особливу увагу хочеться приділити батькам Вікторії, які щоразу доставляють її на навчання з села Чаусово, це велика заслуга, адже дівчинка, за 6 років навчання майже не пропустила жодного заняття.

Також Вікторію привітала директор Первомайського краєзнавчого музею Олена Красіна. Побажала дівчинці творчих успіхів, терпіння і щоб та продовжувала використовувати техніку витинанки в своїй творчості, адже, на думку пані Олени, у Вікторії це надзвичайно гарно виходить. Олена Пилипівна вважає, що роботи юної майстрині дійсно мистецькі, справжній творчий витвір. Також директорка висловила вдячність педагогу, яка доклала чимало зусиль для того, щоб виставка відбулася.

Анна Панченко

Читайте також: «А той третій празник – Святе Водохреща». Сьогодні Богоявлення

  

1104 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4