Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Двох «любителів легкої наживи» судитимуть у Первомайську

Кримiнал, НОВИНИ, Суспільство 13.12.2018

Завдяки злагодженим діям правоохоронних органів в порядку ст. 208 КПК України затримано та повідомлено про підозру 42–річного та 28-річного жителям села Мигія Первомайського району, які із застосуванням фізичного насильства та незаконного позбавлення волі вимагали грошові кошти у односельчан.

За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 146, ч. 2 ст. 189 КК України – незаконне позбавлення волі, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалось заподіянням потерпілому фізичних страждань, та вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим (вимагання), вчинена за попередньою змовою групою осіб.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з кінця вересня 2018 року зловмисники, по телефону та при особистих зустрічах, погрожуючи фізичною розправою неодноразово вимагали у жительки села Мигія грошові кошти в сумі від 2 до 15 тис. грн., поступово збільшуючи розмір коштів. Сприймаючи такі погрози як реальні, потерпіла була змушена написати розписку про неіснуючу позику в сумі 7 тис. грн., яку разом з паспортом громадянина України на своє ім’я, передала одному із зловмисників.

Відчуваючи силу і безкарність, 17 листопада цього року зловмисники викрали потерпілу із власної домівки, привели до домоволодіння одного з них, де, зав’язавши ноги потерпілої мотузкою, повісили її на дереві вниз головою, де утримували у нелюдських умовах.

Аналогічним чином ними 3 грудня було викрадено же одного мешканця села, якого «рекетири», застосовуючи фізичне насильство – удари кулаками і ногами по різним частинам тіла – затягнули до багажного відділення власного автомобіля безпосередньо з території одного з магазинів села. Викраденого чоловіка утримували в одній із кімнат житлового будинку у селі Мигія, де систематично катували з метою отримання грошових коштів.

За клопотанням Первомайської місцевої прокуратури, 8 грудня 2018 року слідчим суддею одному з зловмисників обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а 9 грудня іншому «любителю легкої наживи» судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування триває.

Читайте також:Первомайцям варто бути обережними. Поштою розповсюджують замаскований вірус

  

880 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4