Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Долаємо наслідки свят

Iнше, ПУБЛІКАЦІЇ 04.01.2019

Чергова порція порад та рекомендацій від косметолога

Череда зимових свят – відпочинок для душі, та не для тіла. Пізні прийоми калорійної їжі видає не тільки талія,а й шкіра обличчя. Лікар, косметолог салону «Оскар», викладач курсів «Косметик» Первомайського медичного коледжу – Діна Позднякова розповіла нам як доглядати за шкірою в період свят.

«Зазвичай візити до косметолога збільшуються до свят, ніж після них. Жінки хочуть мати не тільки гарну сукню, а й свіже обличчя. Зазвичай до мене звертаються жінки віком 25-45 років, але догляд за обличчям буде доречним у будь-якому віці. Якщо ви вирішили обмежитися домашнім доглядом шкіри перед святом, то дотримуйтесь деяких правил. За тиждень або декілька днів використовуйте маски, які зволожують та підтягують шкіру. В цей період не слід робити чистки обличчя та хімічні пілінги. В такому випадку шкіра не встигне відновитися. Також не експериментуйте з новою косметикою, навіть гіпоалергенною! Може з’явитись алергійна реакція, яка зіпсує вам свято.

Тривалі зимові свята і пізні прийоми їжі не сприяють поліпшенню стану нашої шкіри. Адже вплив харчування на стан шкіри не залишає ніяких сумнівів. Воно може бути джерелом енергії і безлічі корисних речовин, а може бути і причиною утворення шлаків, що часто зустрічається при переїданні і перевазі в їжі м’ясних страв. Тоді колір обличчя набуває землистий відтінок,втрачає еластичність і лущиться. А саме м’ясними стравами полюбляють себе балувати на свята не тільки чоловіки, а й жінки. Через незбалансоване харчування змінюється робота сальних залоз і, як наслідок, з’являються нездоровий блиск та розширені пори.

Перевага в раціоні вуглеводів або білків викликає бродіння в кишечнику, порушуючи тим самим його мікрофлору. Розвинутий таким чином дисбактеріоз призводить до утворення на обличчі глибоких прищів, нездорового кольору і ранніх зморшок.

Реакція на харчування та відновлення шкіри – абсолютно індивідуальний процес,який неможливо передбачити. У деяких це може проявитись надмірним блиском на обличчі в результаті посиленої роботи сальних залоз, який можна зменшити правильним очищенням шкіри в домашніх умовах, а у деяких цей блиск супроводжується появою висипань. В такому випадку неминучий похід до дерматолога та косметолога – лікування може затягнутись на декілька місяців.

Отже, щоб уникнути неприємностей варто продумати заздалегідь святкове меню. Звісно не рекомендується зловживати гострими, жирними стравами та алкоголем,якщо ви володарка проблемної шкіри. Зверніть увагу-до жирних сортів м’яса відноситься баранина, качка та свинина. Також маргарин, майонез, смажені страви, копченості, гострі сири, кетчупи, соуси, спеції, здоба, тістечка, білий хліб, фаст-фуди, цукор посилюють активність сальних залоз. Додайте до святкового столу корисні продукти: морська риба, лосось, сардина,скумбрія, тунець,устриці, краби, горіхи,оливкове масло,арахіс, яйця, сир, фрукти,авокадо, гранати, апельсини, ківі, грейпфрути та сирі овочі тощо. І, нарешті, чи не найголовніший продукт для здоров’я шкіри – це чиста вода, завдяки якій відбуваються всі процеси життєдіяльності. Швидше регенеруються клітини, виводяться шлаки і проводяться поживні речовини всередину клітин.

Сьогодні ми маємо безліч сучасних дієвих методів, які допоможуть вам зберегти свіжість шкіри. В першу чергу можна виділити ін’єкційні (мезотерапія та біоревіталізація, плазмоліфтинг, контурна пластика, ін’єкції ботокс) та неїн’єкційні методи омолодження (хімічні пілінги, карбоксітерапія). Але навіть ультрасучасні технології вимагають уваги до раціону харчування.

В домашньому догляді за обличчям можна використовувати фрукти, які знаходяться у вас під руками, їх можна додавати у маски.

Яблучні маски як ніякий інший продукт освіжають обличчя та очищують його. Цей фрукт багатий на різні вітамінами та мінералами. Яблука краще всього використовувати в сирому вигляді, так вони віддають всі вітаміни і шкіра стає зволоженою і доглянутою. У цьому випадку можна  просто порізати яблуко на часточки і прикладати до шкіри або натерти на тертці, перетворивши в пюре.

Також запечене яблуко, розім’яте в пюре, так само добре очистить вашу шкіру, як скраби і тоніки.

У складі банану є необхідний нашому організму вітамін Е, який дозволяє зробити поверхню обличчя більш молодою та гладкою.

Сік лимона добре відбілює шкіру. Крім того, він зменшує кількість шкірного сала.

Для догляду за шкірою використовується і сік лимона, і шкірка. З натертих кірок виходить хороша основа для маски, а з настояних у воді – незвичайний, але ефективний тонік.

Щоб перевірити, чи не викличе домашня косметична процедура негативної реакції організму, протестуйте її. Нанесіть приготовлену маску на згин ліктя і почекайте півгодини. Якщо за цей час шкіра там не почервоніє, то можна спокійно наносити суміш на обличчя.

Пам’ятайте,що важливу роль відіграє настрій. Для його покращення та зняття втоми після метушні перед святом пропоную прийняти ванну з додаванням ефірних олій апельсину та кориці. Апельсин підбадьорить та підвищить настрій. Кориця усуне дратівливість після шопінгу та налаштує на мирний лад. Бажаю вам бути гарними і здоровими!

Підготувала Ксенія Мініна

Читайте також: Як не висушитись взимку. 10 порад косметолога

   

587 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4