Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Для українських медиків запустили сайт з міжнародними протоколами лікування

НОВИНИ, Охорона здоров'я 16.05.2018

Міністерство охорони здоров’я запустило онлайн-платформу, на якій зібрані міжнародні протоколи лікування. Ними українські медики зможуть користуватися безоплатно.

Про це розповіла очільниця МОЗ Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook. Щоб отримати доступ, українським медичним працівникам достатньо ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ.

“Тут зібрані настанови для лікування у 62 категоріях – це, зокрема, кардіологія, анестезіологія, психіатрія, травматологія, інфекційні захворювання, нейрохірургія, радіологія”, – додала Супрун. Наразі протоколи доступні англійською мовою, переклад на українську ще в роботі.

Найперше перекладуть протоколи (Топ-100) з найбільш актуальних захворювань і станів, що зустрічаються на первинній ланці. Міжнародні протоколи, клінічні настанови або ще їх називають ґайдлайни – це алгоритми для лікарів, як призначати лікування пацієнту. Їх створює міжнародна спільнота на основі багаторічних досліджень та пошуків оптимального шляху лікування,- пише Українська правда.

– З розвитком медичної науки, ці протоколи доповнюються і оновлюються, тому так важливо, щоб наші лікарі постійно стежили за розвитком галузі і користувалися лише останніми рекомендаціями, – пояснює очільниця МОЗ. За її словами, на Заході лікування за міжнародними протоколами є обов’язковим для лікарів.

Рік тому окремим наказом МОЗ дозволило їх використовувати українським лікарям також. Тут можна подивитися рекомендовані джерела.

– До цього лікарі були змушені користуватися українськими протоколами, що не завжди відповідають світовим рекомендаціям та є відсталими від розвитку світової науки. Бо вони не можуть існувати відірвано від решти світу, – додає Супрун. – Тож наша команда вперше в історії незалежної України зробила міжнародні протоколи лікування частиною нашої системи охорони здоров’я. Ми на державному рівні визнали, що доказова медицина розвинених країн – це вектор руху для української медичної спільноти.

Чиатйте також:  Не будьте байдужими! Допоможіть врятувати життя!

 

911 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4