Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Для чого збільшили термін осіннього призову в Україні?

НОВИНИ, Суспільство 14.09.2018

Указ Президента про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ видано з метою приведення порядку проходження військової служби у Збройних Силах у відповідність до вимог законів України.

Про це повідомив Департамент кадрової політики Міністерства оборони України.

Так, 12 вересня 2018 року Президентом України підписано Указ № 277 “Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України”.

Зокрема, за інформацією Міноборони указом Президента передбачено наступне:

  1. Удосконалено порядок укладення з громадянами контрактів про проходження військової служби в особливий період шляхом переходу від безстрокових контрактів до контрактів з визначеним строком.
  2. Дозволено заохочувати учасників бойових дій шляхом присвоєння військових звань на одну ступінь вище та незалежно від займаних посад і строку вислуги у військовому званні.
  3. Розширено повноваження:

— командувачів видів Збройних Сил щодо присвоєння військових звань та звільнення з військової служби у військових званнях до підполковника включно;

— командувачів військ оперативних командувань щодо звільнення з військової служби військовослужбовців, які займають посади від командирів батальйонів, відповідних їм і нижчих;

— командирів окремих батальйонів щодо звільнення з військової служби усіх осіб сержантського і старшинського складу.

  1. Надано повноваження командувачам Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій Збройних Сил присвоювати військові звання і звільняти військовослужбовців з військової служби до підполковника включно після оголошення демобілізації.
  2. Удосконалено порядок проходження військової служби у військових частинах, які виконують завдання в районах ведення воєнних (бойових) дій за рахунок:

— запровадження підстави щодо призначення на посади у разі проведення заміни для комплектування посад;

— введення підстави щодо відрядження військовослужбовців для тимчасового комплектування вакантних посад;

— спрощення порядку надання відпусток військовослужбовцям, які відрядженні для тимчасового комплектування вакантних посад.

  1. Удосконалено порядок присвоєння військових звань офіцерського складу. З цією метою скорочено до 1 року строк вислуги у військовому званні “молодший лейтенант” та запроваджено присвоєння військовозобов’язаним військових звань запасу після проходження ними зборів.

Нагадаємо, у понеділок 10 вересня Президент України Петро Порошенко вніс зміни до указу щодо звільнення військовослужбовців строкової служби у запас та проведення чергових призовів у 2018 році, відповідно до якого термін осіннього призову збільшено з двох до трьох місяців.

Як пояснили у Генштабі, продовження до трьох місяців цьогорічного осіннього призову на військову службу підвищить якість підбору призовників.

  

969 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4