Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Держава забезпечить всім необхідним молодшу школу, включаючи сучасні меблі і комп’ютерну техніку

НОВИНИ, Освіта 26.06.2018

«Освіта – це фундамент, з якого формується наша нація та країна», – Олексій Савченко підписав розпорядження про розподіл коштів на розвиток освітньої галузі Миколаївщини

У рамках проголошеного на Миколаївщині Року освіти та інклюзивного навчання голова обласної державної адміністрації Олексій Савченко підписав ряд важливих розпоряджень про розподіл близько 51,5 млн грн на забезпечення та реалізацію проектів «Нова українська школа» та «Новий освітній простір», на осучаснення опорних шкіл, підтримку осіб з особливими освітніми потребами та розвиток інклюзивно-ресурсних центрів. Окрім цих коштів на розвиток інклюзивного навчання в області буде розподілено ще 7 млн грн.

«Сьогодні ми робимо все можливе, щоб освітня галузь стала потужним фундаментом, з якого формується наша нація та наша країна. Зараз в області діють багато проектів Миколаївської обласної державної адміністрації, Міністерства освіти. Ми маємо можливість осучаснити, в першу чергу, початкову школу, створити опорні навчальні заклади, реалізовувати проект «Новий освітній простір», розвивати інклюзивне навчання. З нового навчально року в Миколаївській області діятимуть 16 опорних шкіл та 17 інклюзивно-ресурсних центрів. Підписані мною розпорядження про розподіл 51,5 млн грн стосуються забезпечення саме цих напрямків. Найближчим часом на розвиток інклюзивного навчання буде розподілено ще 7 млн грн. Наші школи зможуть поліпшити матеріально-технічну базу, оснащити навчальні класи, підключити інтернет, провести енергозберігаючі заходи», – прокоментував голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко.

Так, департамент освіти і науки Миколаївської ОДА здійснив розподіл близько 24,8 млн грн державної субвенції. Ці кошти спрямовані на забезпечення та впровадження концепції «Нової української школи», створення якісного, сучасного та доступного освітнього середовища.

Так, вперше за всю історію України в освітню галузь області і, зокрема, у початкову школу вкладається така сума грошей, що дозволить:

– придбати сучасні меблі, дидактичні матеріали та комп’ютерне обладнання;

– провести підвищення кваліфікації вчителів початкової школи;

– підготувати, видати та апробувати навчальні матеріали для початкових класів.

Окрім цього, для шкіл, які беруть участь у проекті «Новий освітній простір» здійснено розподіл видатків загального фонду обласного бюджету – вони отримають 10 млн грн на поліпшення матеріально-технічної бази та проведення енергозберігаючих заходів. Кошти отримають 4 школи, які стали переможцями цьогорічного конкурсного відбору. Ці навчальні заклади зможуть провести реконструкції будівель із запровадженням нових дизайнерських рішень, закупити та встановити обладнання і програмне забезпечення, використовувати в освітньому процесі швидкісний Інтернет та WI-FI.

Відповідно до Програми розвитку освіти Миколаївської області на 2017-2021 роки, з обласного бюджету виділено 7,5 млн грн на осучаснення та зміцнення матеріально-технічної бази опорних шкіл. Цього року розподіл коштів здійснено між шістьма переможцями щорічного конкурсу на кращий опорний заклад. Загалом же по області органи місцевого самоврядування прийняли рішення про створення 16 опорних шкіл.

Також між бюджетами районів, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад розподілено державну субвенцію у розмірі близько 9,2 млн грн. Дані кошти спрямовані на підтримку осіб з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах загальних шкіл. Це дозволить не лише проводити заняття з корекції та розвитку для дітей цієї категорії, придбати необхідні засоби корекції, а й обладнати інклюзивно-ресурсні центри.

Наразі також готовий проект ще одного розпорядження – про розподілення додаткових 7 млн грн обласних коштів для забезпечення освітніми послугами дітей з особливими потребами та придбання спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку, обладнання, дидактичних матеріалів, особливих посібників для ресурсного центру інклюзивної освіти та інклюзивно-ресурсних центрів.

У Миколаївській облдержадміністрації переконані, що вже 1 вересня педагоги, учні та їхні батьки побачать і відчують реальні результати якісних змін в галузі освіти.

Миколаївська обласна державна адміністрація

Читайте також: Кращі роки, обпалені вогнем. Діти війни

   

1216 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4