Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Чи знаєте Ви, як правильно викликати швидку?

НОВИНИ, Охорона здоров'я, Суспільство 13.08.2019

За I півріччя 2019 року бригадами екстреної (швидкої) медичної допомоги здійснено – 123 254 виїзди, з них у сільській місцевості – 44 149 на Миколаївщині.

Надання невідкладної медичної допомоги населенню Миколаївської області завжди на контролі облдержадміністрації та управління охорони здоров’я ОДА.

  1. Існує єдиний номер для виклику швидкої медичної допомоги – 103
  2. Зателефонувавши у швидку, необхідно чітко відповісти диспетчеру, що трапилося/що турбує вас або людину, для якої здійснюєте виклик, надати відповіді на всі питання, що ставить диспетчер, необхідні для уточнення причини виклику і стану пацієнта.
  3. Назвати місто або село, район області, де перебуваєте на момент виклику швидкої; вказати адресу (вулицю, номер будинку, квартири, під’їзд, поверх, код домофону), у разі знаходження на вулиці – вулицю, номер будинку, біля якого перебуваєте або з якою вулицею перетин.
  4. Вкажіть прізвище, вік, стать людини, для якої робите виклик.
  5. Якщо людина перебуває на вулиці, будь ласка, дочекайтеся приїзду бригади екстреної медичної допомоги.
  6. Якщо диспетчер просить передати телефон пацієнтові, будь ласка передайте, щоб він міг докладно опитати пацієнта. Якщо не перебуваєте поруч з пацієнтом, повідомте номер телефону пацієнта або людини, що знаходиться поруч з ним, для уточнення додаткової інформації про стан пацієнта, його місцезнаходження.
  7. Якщо вирішили їхати до лікарні своїм транспортом або людина, для якої викликали швидку, пішла – повідомте про це диспетчера.
  8. Будь ласка, розмовляйте у коректній формі, не лайтесь, будьте взаємно ввічливі.

Важливо знати: відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу», пункт 2 стаття 8: диспетчер, медичний працівник, зобов’язаний провести опитування про місцезнаходження пацієнта, характер і особливості стану людини. Визначитися про вид допомоги, якої потребує людина: екстреної медичної допомоги або звернення до сімейного лікаря. Повідомити про це абонента, який здійснив виклик екстреної медичної допомоги, а також надати рекомендації на момент звернення або запропонувати консультацію лікаря-консультанта. І диспетчер, і лікар-консультант лікування по телефону не призначають.

Диспетчерська служба Центру екстреної медичної допомоги м. Миколаєва приймає виклики з усієї Миколаївської області.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів № 1119 до неекстрених викликів відносяться звернення стосовно пацієнта, стан якого не є невідкладним та:

  1. Супроводжується:
  • раптовим підвищенням температури з кашлем, нежиттю, болем у горлі;
  • головним болем, запамороченням, слабкістю;
  • болем у попереку, суглобах (радикуліт, остеохондроз, артрит, артроз тощо);
  • підвищенням артеріального тиску;
  • больовим синдромом у онкологічних хворих (сімейні лікарі призначають зараз їм адекватне знеболювання);
  • алкогольним, наркотичним, токсичним абстинентним синдромом;
  • гострим зубним болем.
  1. Зумовлений загостренням хронічних захворювань у пацієнтів, які перебувають під наглядом сімейного або дільничного лікаря з приводу гіпертонічної хвороби, виразки шлунку та дванадцятипалої кишки, хронічного запалення печінки, жовчного міхура, кишківника, хвороби нирок, суглобів тощо.

Екстрена медична допомога населенню Миколаївської області надається: 87 бригадами екстреної (швидкої) медичної допомоги, з них: 28 лікарських загально – профільних, 1 спеціалізована психіатрична бригада та 58 фельдшерських.

Читайте також: Первомайців запрошують долучитися до відродження кращих українських традицій

  

2360 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4