Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Чи зможе Первомайськ створити маршрут громади, що поєднає населені пункти: задачу вже поставили

Місцева влада 12.07.2021

Створення єдиної громади теоретично мало б покращити комунікацію Первомайська із приєднаними до нього округами. Та виявилося, що не до всіх населених пунктів легко дістатися. У Первомайську ж планували провести конкурс на перевезення за двома маршрутами. Що саме не влаштувало виконком та яку задачу спробує вирішити місцева влада.

Проєкт рішення про призначення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування Первомайської міської територіальної громади внесли до Порядку денного виконкому, що відбувся 9 липня 2021 року. Проте члени виконкому зняли документ з розгляду та відправили на доопрацювання, повідомляє Гард.City.

Конкурс пропонували провести 16 серпня 2021 року. Виносили на нього перевезення пасажирів на двох автобусних маршрутах загального користування:

  • № 101-А «Котеджі – вул. Корабельна» (35-хвилинний рейс);
  • № 114 «вул. Рожева – вул. Садова» (40-хвилинний рейс).

Секретар міськради Михайло Медведчук висловив занепокоєння тим, що так би мовити перспективні маршрути відразу займуть, а ті, що залишаться, не викликатимуть комерційного інтересу у перевізників. Адже не секрет, що деякі маршрути обслуговувати нереально саме через відсутність бажаючих перевізників. Так, всі відмовляються їхати на Кам’яну Балку, хоча має бути забезпечене стале сполучення із цим населеним пунктом як частиною громади.

“Маршрути мають викликати у перевізників комерційний інтерес “

Крім того, виникло ще одне спірне питання. Адже такі населені пункти, як Грушівка, Кам’яна Балка, Чаусове Друге, Кінецьпіль та Підгородна стали частинами громади, а перевезеннями опікується (читати — укладає договори) районна рада. Староста Грушівського округу Олександр Бадера та секретар міськради Михайло Медведчук підняли питання: чи не можна створити маршрут, що обслуговує громаду та поєднує Первомайськ із округами, як-от: Коротченка — Грушівка.

Тож враховуючи численні зауваження виконкомівців, питання відправили на доопрацювання. Найближчим часом зможемо побачити, що саме запропонують перевізникам та за яких умов. Адже на сьогоднішні стан перевезень у місті визнають не найкращим самі члени виконкому, в тому числі щодо регулярного недотримання графіків руху. Далі буде?

Немає тегів:

1869 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4