Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Чоловіку, який вдома зберігав наркотики і зброю, “світить” 7 років тюрми

Кримiнал, НОВИНИ, Суспільство 19.10.2018

Завдяки скоординованій діяльності прокурорів Южноукраїнського відділу Первомайської місцевої прокуратури та співробітників Южноукраїнського відділення поліції в стислі строки завершено досудове розслідування відносно 33-річного жителя міста Южноукраїнська, який за місцем свого мешкання зберігав зброю та наркотичні засоби.Так, під час обшуків, проведених 19 вересня 2018 року за місцем проживання у зловмисника, вилучено 10 згортків з особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом. Крім того, у приміщенні квартири вилучили незареєстровану вогнепальну зброю – пістолет та бойові патрони до нього. Також, під час обшуку на балконі виявлено та вилучено 6 горщиків з кущами рослин коноплі.

Після отримання висновків експертизи наркотичних засобів та вогнепальної зброї, в жовтні поточного року зловмиснику повідомлено про підозру та обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Органами досудового розслідування дії зловмисника кваліфіковано за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
За вказане злочинцю загрожує до 7 років позбавлення волі.

У той же час роз’яснюємо, що відповідно до положень ч. 4 ст. 307 Кримінального кодексу України особа, яка добровільно здала наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги і вказала джерело їх придбання або сприяла розкриттю злочинів, пов’язаних з їх незаконним обігом, звільняється від кримінальної відповідальності за незаконне їх виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання.

Окрім цього, відповідно до положень ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

Читайте також:На Первомайщині іноземне підприємство заборгувало державі 286 тис. гривень

    

882 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4