Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Через невиконання бюджету первомайській медицині бракує 2,5 мільйона гривень до кінця року

Місцева влада 12.11.2019

На черговому засіданні виконкому, яке відбулося 8 листопада, обговорювали виконання міського бюджету за перші 9 місяців 2019 року. Вірніше, його невиконання.

За словами начальника фінуправління Сергія Шугурова, попри те, що за три квартали надходження до бюджету виросли на 14 мільйонів гривен, а по таких статтях, як прибутковий податок, плата за землю, єдиний податок — збільшилися в середньому на чверть в порівнянні з відповідним періодом 2018 року, бюджет все одно не виконаний.

Як повідомляє Гард City Невиконання складає 11,7 мільйона гривен. Причина все та ж: недобір по акцизному податку у розмірі 13,6 мільйонів гривень через те, що підприємство, яке реалізовує сигарети і алкогольну продукцію гуртом, змінило міську реєстрацію на реєстрацію в Підгородній, і тепер платить податки в селищну раду. Через те, що у бюджеті не вистачає майже 12 мільйонів гривен, не виконуються міські програми, а особливо — у сфері ЖКГ.

Податківці підтвердили, що причиною невиконання плану дійсно є відхід оптовика, що реалізовує підакцизні товари. Загалом за 9 місяців до бюджету по податках і зборах поступило 65,106 мільйона гривен. Представник фіскальної служби попросив членів виконкому посприяти тому, щоб до Первомайська повернули управління податкової служби. Усі міста області мають своє управління, окрім Первомайська. Міський голова Людмила Дромашко пояснила, що, можливо, ситуація зміниться і без петиції виконкому. Нещодавно поступили документи з Кабміну щодо прийдешньої децентралізації, і в них вказано, що вся структура державних служб буде прив’язана до госпітальних округів, а Первомайськ вже визнаний центром госпітального округу.

Що стосується бюджету, то невиконання не позначилося на захищених статтях. Заборгованості по зарплаті немає, по енергоносіях теж, а ось з ЖКГ — не все гаразд. Зокрема, дуже здорожчало вуличне освітлення. Настільки, що в деяких містах освітлюються лише центральні вулиці. У Первомайську теж таку можливість розглядають, тому що вуличне освітлення щомісячно обходиться бюджету в 2 мільйони гривен.

Як з’ясувалося, не все гладко і у медиків, які прийшли на засідання. Вони назвали ситуацію катастрофічною. До кінця року міській лікарні бракує на виплату зарплати і оплату енергоносіїв 2,5 мільйона гривень. При цьому усі спроби економії і оптимізації виявилися марними. Ще одна проблема — інсулін. Від нестачі цього препарату місто лихоманить ще з початку нинішнього року. Облрада все-таки виділила гроші на його закупівлю, проте вони вже закінчилися. На придбання наступної партії треба 250 тисяч гривен, інакше в грудні діабетики залишаться без інсуліну.

  

9000 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4