Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

«Білосніжка і сім гномів» на сучасний лад

Культура, ПУБЛІКАЦІЇ 30.11.2018

Благодійний мюзикл

В міському центрі культури благодійний мюзикл. Біля дверей, що ведуть до зали, стоїть жінка, яка оберігає прозору скриньку з інформацією. Вхід на мюзикл вільний, натомість бажаючі можуть вкинути до скриньки гроші – на лікування Юлії Білецької з 4 школи.

Всіх, хто спізнився, а я серед таких, направляють в бокові двері – не личить відволікати глядачів. Знайти порожнє місце біля колон майже неможливо, тому притулююсь біля компанії малих хлопців. Зал заповнений майже повністю – школярі з вчителями та батьками, сім’ї з маленькими дітками, студенти.

Зі сцені до глядачів звертаються казкові герої – Білосніжка, чаклунка та сім гномів. Періодично в залі чутно сміх та гамір – класичну казку адаптували до сьогоднішнього дня, тому і говорять герої зрозумілою сучасним дітям мовою. На сцені неочікувано з’являється Містер Проппер – рекламний герой перекочував у казку. Білосніжка співає пісні гурту «Время и стекло» – це ж мюзикл і зі сцени лунає ще не один сучасний хіт. Хлопці, з якими стою поруч не лише підспівують, ще й підтанцьовують.

Глядачі миттєво реагують на жарти – сміх лунає то там, то тут.

«Цей танець мені найбільше сподобався» – жінка, що стоїть за спиною коментує вихід хлопців у елегантних ділових костюмах, в капелюхах та з дипломатами в руках. Не відразу розумію, що це і є гноми 21 століття. Танець і правда хороший – ритм постійно змінюється, і навіть, незважаючи на те, що це звичайні школярі 4 школи, а не професійні танцюристи, зал віддячує їм гучними аплодисментами.

Один з гномів нервово стискає поли піджака, його сусід самими губами вторить діалогу головних героїв – не актори, школярі 4 школи вирішили зібрати гроші на лікування Юлі.

Сюжет казки дещо змінений, але це все одно Білосніжка і сім гномів, тож Принц рятує свою майбутню наречену. Після фіналу глядачам нагадують, що мета цього мюзиклу – зібрати гроші на лікування дитини.

Вийти з зали не так вже й просто – дітвори багато. «Діти, вам сподобалась вистава?, – питає вчителька з 1 школи, – так! Мені найбільше сподобався той білий дядько – перекрикує однокласників усміхнений хлопчина». «А мені заєць», – відповідає його однокласниця.

Доки вихід повністю зайняли школярі, в залі чекає молода родина з малюком на руках: «Дуже сподобалась вистава. Так по-сучасному, по-новому. Для дітей це набагато цікавіше, ніж старі казки. Добре зробили для благої справи» – розповідає молода мама.

Поки хтось одягається, до скриньки періодично підходять та вкидають гроші. Діти тиснуться на вулицю, тут особливо гамірно, хтось фотографується на сходах центру. Декілька хлопців затіяли футбол з крижиною, дівчата роблять селфі.

Тетяна Кострикіна

Немає тегів:

2320 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4