Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Батьки і діти: безконфліктне спілкування

НОВИНИ, Освіта, Суспільство 31.10.2018

«Батьки і діти-це любов і сльози, це вічне щастя і одвічний біль. Це сонце і тепло, сніги й морози, мед на вуста й на вічні рани сіль. Як на троянді – колючки і квіти, так і в житті є радість і журба. Високі мрії й дуже різні діти…Чомусь таке трапляється, на жаль…», – каже відома українська поетеса і педагог Надія Красоткіна.

Відносини між батьками і дітьми можна назвати одвічною проблемою, яка буде завжди хвилювати людство.

Адже батьки, проживши життя і набувши чималого досвіду, намагаються направити виховання своїх дітей у певне русло, при цьому не завжди враховуючи бажання дитини.

У свою чергу діти, вважають себе розумними, дорослими, самостійними і не хочуть прислухатися до мудрих порад батьків. І як наслідок – виникає конфлікт поколінь.

Розуміючи важливість і актуальність цієї життєвої теми, фахівці міської дитячої бібліотеки запропонували гімназистам 7-Б класу взяти участь у виховній годині «Батьки і діти: безконфліктне спілкування». Захід відбувся 25 жовтня на базі Первомайської гімназії. Основна мета-розширити знання дітей про способи уникнення конфліктних ситуацій в родині,виховувати почуття поваги та любові до батьків. На початку зустрічі стало зрозумілим, що тема конфліктів з найріднішими людьми не залишить байдужим нікого.

Також приємним для працівників бібліотеки виявився той факт, що більшість учнів цього класу є постійними читачами дитячої книгозбірні.

Діти брали активну участь в обговоренні досить складних ситуативних питань, охоче розповідали про власні помилки в спілкуванні з батьками, з’ясовували причини конфліктів та вірно знаходили шляхи їх подолання, а також спробували надати психологічну пораду під час рольової гри «Якби психологом був я…».

Виступити у ролі психолога виявив бажання Єгор Ельсон, а в ролі неслухняної доньки – Олена Артюхова. Цією грою учні переконливо засвідчили,що обов’язково треба шукати вихід з конфліктної ситуації.

Вагомим додатком зустрічі стала організована бібліотекарями тематична книжкова викладка «Книги для сімейного кола». Яскраві та змістовні видання зацікавили усіх присутніх. Виховна година надала можливість підліткам відверто висловити свою думку стосовно проблем непорозуміння з батьками, а головне – визначити, що запорукою щасливої родини є вміння знаходити спільну мову та розуміти один одного. Недарма народна мудрість каже, що щасливий той, хто щасливій у себе вдома.

Тетяна Романчук, завідуюча міською дитячою бібліотекою

   

1521 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4