Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Активісти прийшли до влади з вимогою розв’язати проблему з бездомними тваринами у Первомайську

Суспільство 20.11.2019

Як повідомляє ГардCity 19 листопада о 10 годині у міськвиконкомі пройшла зустріч громадських активістів з начальником ЖКГ Тетяною Троян та міським головою Людмилою Дромашко. Причиною зібрання стала проблема з безпритульними собаками, які сьогодні становлять реальну загрозу для жителів міста.

Людей зібралось доволі багато і зустріч довелось перенести з особистого кабінету пані Троян до малої зали міськвиконкому. Проблема з бродячими собаками – одна з найбільш болючих сьогодні. В соцмережах періодично з’являються повідомлення від людей, які особисто постраждали або ж стали свідками нападів тварин на перехожих. Тому Юлія Черкова та Ірина Завадська зібрали людей, яких цікавить тема, і представників влади, відповідальних за це питання, щоб дізнатись, як саме планують розв’язувати проблему. До активістів долучились і депутати міської ради – Наталія Сабліна, Тимур Глушко та Володимир Михайлюк. 

“Сьогодні на стерилізацію бездомних собак виділено 80 тис. грн. Простерилізовано 148 тварин. З 2013 року і по сьогодні було стерилізовано 1096 собак та 581 кіт. На вилов собак виділено 50 тис. грн, однак людина, яка б займалась виловом тварин, відсутня і договір не було укладено. Люди, які мають змогу самотужки принести тварину до ветлікарні на стерилізацію, роблять це і Олександр Юрков проводить операцію. В середньому операція коштує 286 грн, ціна може коливатись в залежності від ваги тварини. Я дізнавалась, скільки коштує стерилізація в інших містах – 800, 900, 1200 грн. 

Вилов собак не проводився у зв’язку з тим, що не було людини, яка б професійно займалась цим, і привозив цих тварин у ветклініку. До нас приходив юнак, який захотів займатись виловом, однак укласти договір з ним наразі неможливо, оскільки він не зареєстрований, як підприємець.

Протягом минулих років були виділені кошти, користуючись з яких ми зробили п’ять кліток для транспортування та вилову тварин. Навіть, намагались таким чином виловлювати псів”, – прокоментувала проблему Тетяна Троян.

До дискусії активно долучились жителі міста, кожен з яких мав власну думку стосовно шляхів розв’язання проблеми. Згідно з Законом про захист тварин, для урегулювання кількості тварин у місті можна проводити лише стерилізацію. Стосовно притулку для тварин – місто немає грошей ні на будівництво, ні на утримання.

Після палкої дискусії вирішили записати всі конструктивні ідеї, створити групу у Facebook та сформувати ініціативну групу, яка безпосередньо займатиметься та контролюватиме це питанням надалі. 

“Зустріч ініціативної групи провести через місяць – ми тоді вже зможемо побачити, скільки коштів буде закладено в бюджет, чи потрібна взагалі ця ініціативна група. Протягом наступного місяця побачимо, в якому напрямку рухатиметься це питання”, – з такими узагальненнями виступила депутатка Наталія Сабліна.

Насамкінець пані Ірина узагальнила всі пропозиції, які озвучили присутні: “Створити два місця для післяопераційної перетримки тварин на території ветеринарної клініки із врахуванням витрат на утримання та лікувальні процедури. Обрахувати вартість оперативного втручання з метою стерилізації тварин з урахуванням реальних цін на препарати, витратні матеріали, послуги лікаря та медперсоналу. Виділити додаткові кошти на утримання та обслуговування транспортних засобів для транспортування тварин. Створити або долучити ставку в комунальному підприємстві для проведення вилову. Прийняти положення, щодо відповідальності мешканців за утримання собак, ввести реєстрацію безпритульних та домашніх собак. Розробити конкретні заходи контролю за реєстрацією тварин. Зобов’язати керівників підприємств та установ регулювати на своїй території кількість собак. Починати відповідні дії саме з домашніх тварин. Запропонувати приватному сектору безкоштовну стерилізацію з виловом та поверненням собак додому. Провести інформаційну кампанію, щодо можливості безкоштовної стерилізації та плану реєстрації собак.”

Ініціативна група була сформована. Слідкуватимемо за розвитком подій далі і ми.

687 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4