Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

А знаєш скільки грошей ти віддаєш державі?

Економіка, НОВИНИ 25.05.2018

Кожен українець майже половину свого життя працює на державу і навіть не здогадується про це. Законодавство не передбачає ні прозорості вмісту податків у зарплаті, товарах та послугах, ні відкритості використання цих коштів державою.

Купуючи товари в магазині, заправляючи авто, оплачуючи комунальні послуги, українці віддають зароблені гривні державі. Вони не знають, скільки саме, і не бачать результатів використання цих коштів. Такі відносини держави та її громадянина можна порівняти з відносинами роботодавця та співробітника.

Кожен місяць роботодавець сплачує зарплату, але не бачить результату роботи. Змінюються обличчя, витрати зростають, а результату нема. Дороги розбиті, під’їзди брудні, соціальне забезпечення фіктивне, комунальні послуги жахливі.

Питання до робітника, який погано виконує роботу, чи до керівника, який просто платить зарплату і нічого не вимагає натомість?

Українське товариство економічних свобод підготувало ролик, у якому на прикладі середньостатистичного громадянина показало, яку зарплату він щодня платить державі. Це реальні цифри, вирахувані згідно з Податковим кодексом України.

Також товариство підготувало інфографіку, на якій показало, скільки днів на рік українець працює на той чи інший податок.

Майже 50% зарплати громадяни віддають державі. Чи є таке витрачання грошей ефективним? Як часто українці відвідують сайт Верховної Ради та переглядають величезні заплутані звіти? Чи вимагають громадяни від держави прозорості?

У держбюджеті-2018 витрати становлять 991,7 млрд грн. На дороги з них піде 28 млрд грн, на освіту — 63,7 млрд грн, на охорону здоров’я — 26,5 млрд грн,- пише “Економічна правда”.

Чи подобається українцям якість цих послуг? Скільки можна звинувачувати можновладців у тому, що вони зрадили Україну? Що зробили самі громадяни?

Почати варто з удосконалення податкового законодавства України. Голова УТЕС Мар’ян Заблоцький пропонує свій план дій, з яким можна ознайомитися тут.

Читайте також:  Звести кількість сміття до нуля – навряд, але суттєво зменшити – реально. Про рух Zero Waste

  

1125 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4