Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

«А за вікном майже весна…» Учні ДХШ презентували свої роботи у Краєзнавчому музеї

Культура, НОВИНИ 06.03.2018

Весна не за горами. Вона відчувається в кожному промінчику сонця, дихає теплом та зачаровує своїми довгоочікуваним приходом. 3 березня у Первомайському краєзнавчому музеї вдруге відбулася виставка вихованців художньої школи під керівництвом Олени Смольнікової. Діти, чекаючи з нетерпінням на весну, втілили у своїх роботах радісний настрій, веселі емоції та передали свою енергетику.

До виставки «Сонце із паперу» діти разом із викладачем готувалися довго, тому всі робити виконані на дуже високому рівні, їх тепер у музеї – близько 50-ти.

У виставковій залі Первомайського краєзнавчого музею представлені роботи з декоративно-ужиткового мистецтва у техніці витинанки. Ця техніка зародилась в далеку давнину, коли наші бабусі не мали можливості оздобити свої оселі дорогим тканим мереживом, але вони виготовляли неповторні візерунки з паперу, яким і прикрашали вікна, припічки, образи, поширеними були фіранки і рушники.

До цієї виставки викладач та вихованці готувалися цілий рік. І це не просто рік кропіткої роботи, це кілограми різнокольорового паперу, який перетворювався у витвір мистецтва, це терпіння і наполегливість дівчат, які завжди прислухались до викладача, це уява і охайність, які дали свій неповторний результат. Дівчата самостійно обирали тематику майбутніх робіт, здебільшого це пасхальні витинанки, також не оминули і весняну тематику. За формою витинанки можуть бути різноманітними й нагадувати кола, ромби, квадрати, овали, смужки та, навіть, утворювати складні сюжетні композиції. Більшість робіт були виконані за допомогою багатошарового наклеювання кольорового паперу, цю техніку широко використовують в польській витинанці – клеянка. Також деякі витинанки виконані з використанням об’ємних модулів орігамі, що надає їм динамічності.

На виставку завітала завідувач відділу Краєзнавчого музею Олена Пилипівна Красіна, вона побажала дітям і викладачу гарного настрою та свіжих ідей.

А ми, разом із командою ТВ Всесвіт, бажаємо вам, друзі гарного настрою та пришвидшення весни! Нехай ваші серця прокидаються від тривалого холоду і наповнюються любов’ю!

Анна Панченко, Олена Смольнікова

Читайте також: 25 березня нам доведеться прокинутися на годину раніше

  

1500 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4