Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

8 липня – святих Петра і Февронії Муромських

Iнше, Культура, ПУБЛІКАЦІЇ 08.07.2018

До чого побачити сьогодні в небі веселку?

Православна церква сьогодні вшановує пам’ять святих князя Петра і княгині Февронії Муромських, яких вважають взірцем подружньої любові та вірності й покровителями шлюбу, пише Укрінформ.

«Житіє святих Петра і Февронії» було написане у ХVІ столітті. Головною героїнею цієї історії сміливо можна назвати Февронію – жінку надзвичайно мудру й розважливу. Петро був князем, а вона – донькою бортника, займалась цілительством.

Якось Петро важко захворів – все його тіло вкрилося страшними ранами, які неймовірно свербіли й гнили. Жоден лікар йому не міг допомогти. На кордоні князівства, в лісовій глушині князівські слуги натрапили на невеличку хатинку в якій мешкала Февронія. Дівчина погодилася вилікувати князя за однієї умови: він візьме її за дружину. Той одразу ж погодився, хоча насправді й гадки не мав брати шлюб з простолюдинкою. Утім Февронія виявилася теж не ликом шита. Вона завбачливо залишила на його тілі одну малесеньку виразку й поки Петро доскакав до княжого палацу, помахавши на прощання бідній дівчині ручкою, болячка поновилася. Тож мусив князь знову вертатися до Февронії. Цього разу він виконав свою обіцянку, а дівчина його вилікувала.

Потім було ще багато чого цікавого: їхнє спільне князювання в місті, бунт місцевих бояр, невдоволених мудрістю простолюдинки, вислання, повернення, тиха старість і смерть у дуже поважному віці в один день і в одну годину.

Цього дня існувала прикмета: хто побачить після дощу веселку – матиме на найближчі три роки дуже велику вдачу, особливо в подружньому житті.

З іменинами вітайте Петра, Єфросинію, Миколу, Василя.

Перше фото – KOLO.mk.ua.

Читайте також: Подавать объявления стало проще!

 

961 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4