Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

500 тисяч гривень витратять на ремонт туалетів в школах Первомайщини

НОВИНИ, Освіта, Суспільство 01.08.2019

«Коли не забезпечені базові потреби дитини, коли вона не може фізіологічні потреби справити в цивілізований спосіб, нам важко говорити про Нову українську школу», – зазначила радниця міністерки освіти і науки Іванна Коберник в ефірі Радіо НВ.

Базуючись та цій тезі та за потребою, у 2019 році МОН розпочала програму з облаштування туалетів усередині шкіл, адже, за словами пані Коберник, «близько 1000 шкіл – думаю, що насправді більше – не мають в 21 столітті внутрішніх туалетів».

У першу чергу було внесено зміни до Постанови № 6 Кабміну «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», а саме: додано абзац про те, що залишки освітньої субвенції дозволено витрачати на «будівництво нових туалетних приміщень і реконструкцію, капітальний та поточний ремонт туалетних приміщень закладів загальної середньої освіти, в яких початкову освіту здобувають не менше 20 осіб, їх облаштування санітарно-гігієнічним обладнанням та розроблення відповідної проектної документації».

І хоча ситуація з туалетними приміщеннями в закладах освіти Первомайського району не така сумна, як деінде, однак ніщо не вічне – колись вдало реалізовані санітарні кімнати потребують ремонту каналізації, сантехніки, осучаснення.

На ці потреби за ініціативи відділу освіти й було Первомайською районною радою перерозподілено 500 тис. грн із залишку освітньої субвенції. Витратити їх заплановано у три заклади: у Кінецьполі, Чаусовому-1 та Синюхиному Броді, адже після моніторингу ситуації виявилося, що саме школярі цих шкіл найбільше того потребують.

І ось перший етап реалізовано: на ремонт туалетів у Кінецьполі витрачено 198 208 грн. Власне сам ремонт краще подивитися у фотозвіті, однак найважчий етап роботи – не сфотографуєш, бо підряднику таки довелося наполегливо попрацювати з каналізацією. Тепер кінецьпільським школярикам залишається лише підтримувати в охайності з турботою влаштоване для них.

Читайте також: Як у Первомайську водій маршрутки лякав учасницю бойових дій голим торсом (фото)

  

945 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4