Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

3 квітня – Великий вівторок

Iнше, Культура, ПУБЛІКАЦІЇ 03.04.2018

Пильнуйтеся духовного сну!

Сьогодні Великий, або Страсний вівторок, пише Укрінформ. Цього дня Церква згадує викриття Ісусом фарисеїв і книжників, а також притчі, які Він промовляв у Єрусалимському храмі: про данину кесарю, про воскресіння мертвих, Страшний суд і кінець світу, а також про десять дів і про таланти.

Первосвященики всіляко спокушали Ісуса, задаючи провокаційні питання, хотіли арештувати Його, але боялися народу. Однією з таких провокацій було запитання про те, чи можна давати податок кесарю. Але Ісус відповів просто: спочатку Він попросив принести римський динарій з викарбуваним на ньому зображенням кесаря (імператора), а потім порадив віддавати цю монету тому, кому вона належить – тобто, кесарю. Смисл фрази «Кесарю – кесареве, а Богу – Боже» полягає в абсолютній окремішності світської влади і віри.

Христос виганяє торговців з храму

Ще однією з головних настанов цього дня, його рефреном, є слова Ісуса про те, що кожен має не піддаватися духовному сну, пильнувати, адже не знає, коли прийде Господь.

В Україні другого дня Страсної седмиці жіноцтво прало і прасувало білизну, готувало святковий одяг. Чоловіки тим часом заготовляли дрова для випікання пасок. Ранковий туман цього дня віщуватиме ясну погоду, а сині хмари – на тепло й опади.

Також сьогодні день пам’яті святого Кирила, учня апостола Петра. Святий у свій час, помолившись, чудом зумів гірке джерело перетворити на таке, що дає смачну питну воду. Побачивши диво, численні язичники увірували в Христа. Похований на Сицилії, де довгий час був єпископом у місті Катанії.

Іменинники Кирило, Яків, Фома.

Заданими «Синоптика, за останні 130 років спостережень цей день у Первомайську найтеплішим був у 1975 році – 22,2, найхолоднішим у 2004-му – -5,2.

Читайте також: На Миколаївщині рятувальники за добу шість разів гасили пожежі на відкритих територіях

 

880 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4