Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

22 січня первомайці відзначили День Соборності України

НОВИНИ, Події 24.01.2018

І поки в наших серцях буде жити почуття єдності та любові до рідної землі, дух до перемоги буде незламним!

Цей день є символом єднання і незламності українського народу, могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації, становлення нової політичної нації. Його відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної республіки. У цей день, також, прийнято згадувати іншу подію, яка відбулася роком раніше – прийняття IV Універсалу Української центральної ради, яким проголошувалась повна незалежність Української народної республіки.

Мітинг традиційно розпочався з гімну України. Далі зі словами привітання виступила міський голова Людмила Дромашко. Наголосила, що наш скарб – це ми самі, талановитий та працьовитий український народ, який створив багату культуру та дбайливо зберігає вікові традиції. Народний ансамбль української пісні «Червона калина» приємно супроводжував мітинг своїми тематичними піснями.

Фото з мітингу належать Виконавчий комітет Первомайської міської ради

Також з нагоди відзначення Дня Соборності України молодь із різних шкіл поклала квіти до погруддя Тараса Шевченка, до скверу героїв Небесної сотні та могил загиблих воїнів – учасників АТО.

Символом вольності та незламного козацького духу стали патріотичні кульки, що їх випустили в небо, як прагнення кожного із нас жити в мирі та єдності.

Згодом, команда «ТВ Всесвіт» відправилася до центральної міської бібліотеки, де відбулася інформаційна платформа «Соборність України: перемоги та поразки ХХ ст.».

До бібліотеки завітали учні з ЗОШ №№ 17, 12 та гімназії. На початку всіх присутніх запросили долучитися до виконання гімну України. Потім Оксана Дорошенко, методист бібліотеки, почала свою розповідь. Поділилася фактами про національно-демократичну революцію 1917-1921 рр., діяльність армії УНР, про революційні події на початку ХХ ст. Все це супроводжувалось цікавими відеороликами. Також перед дітьми виступила кандидат історичних наук Алла Олександрівна Журавльова, яка розповіла про історичне значення проголошення Української народної республіки. Далі методист бібліотеки розповідала про українську символіку, а саме – про історію тризуба та герба.

На завершення вихованець ДЮЦНВ Мирослав Константинів, використавши свої здібності декламатора, зачитав текст IV Універсалу. Діти були в захваті від усього почутого на інформаційній платформі на честь Дня Соборності України.

Анна Панченко

Читайте також: Первомайських дівчат запрошують взяти участь у конкурсі красунь

 

988 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4