Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

16 лютого: народний календар

Суспільство 16.02.2020

Сьогодні неділя про блудного сина та чи буде літо дощовим.

Церква цього дня згадує євангельську притчу про блудного сина, котрий після блукань світом, розтринькавши все батьківське майно, яке він отримав у спадок, повернувся додому, пише Укрінформ. Гульвіса і пройдисвіт прийшов до батька і той радо прийняв сина. Смисл притчі в тому, що кожен християнин через покаяння «вертається» до Небесного Батька, повертається додому.

А ще Церква цього дня вшановує Симеона Богоприїмця і Анну пророчицю. Саме ці двоє святих зустрічали на Стрітення маленького Ісуса, тому їм присвячений наступний після свята Стрітення день. Симеон був благочестивим праведником, ученим і мешкав в Єрусалимі. Якось він перекладав книгу пророка Ісайї й дещо засумнівався в словах, що «діва… народить сина». «Як це може діва народити? Правильніше – жінка…», – міркував про себе Симеон, але йому явився ангел і сказав, що Симеон не помре доти, допоки своїми очима не побачить Спасителя, народженого Дівою Марією. Так воно й сталося. Того ж дня поряд у храмі була й Анна – благочестива вдова, котра багато років служила при храмі. Вона теж удостоїлася бачити немовля Ісуса й славити Його.

В народі цей день називали Хранителем немовлят. До Симеона й Анни молилися про здоров’я всіх новонароджених. Існувала ще одна назва цього дня: Починки. Від сьогодні селяни починали ретельно готуватися до весняних посівних робіт. Лагодили сільськогосподарський інвентар: вози, борони. Звідси й прислів’я: «Готуй санки влітку, а воза – взимку». Спостерігали за погодою: якщо падав великий лапатий сніг – на мокре й дощове літо.

Іменинники сьогодні Семен, Анна, Микола.

Перше фото Олександра Шуміліна.

Читайте також: Як лікуватимуться первомайці з 1 квітня: декларації із сімейними лікарями уклали не всі

Немає тегів:

707 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4