Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

16 кримінальних проваджень та 865 протоколів за фактами домашнього насильства

Кримiнал 13.04.2020

Протягом трьох місяців до підрозділів поліції Миколаївської області надійшло 3 тис. 700 заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства.

За результатами їх розгляду співробітники поліції склали 865 протоколів за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування», повідомляють у поліції Миколаївської області.

Крім того, за фактами систематичного вчинення насильства відносно членів родини слідчі підрозділи відкрили 16 кримінальних проваджень за статтею 126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство».
Впродовж року у ході розгляду судами Миколаївської області кримінальних проваджень, відкритих за вказаною статтею Кримінального кодексу, винесено вирок трьом кривдникам, яким призначено покарання у вигляді одного року обмеження волі, а також 3 та 5 місяців арешту. Максимальне покарання, яке може понести особа у разі систематичного вчинення домашнього насильства, становить 2 роки позбавлення волі. 

Також, за фактами невиконання обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників (стаття 390-1 Кримінального кодексу України) відкрито 8 кримінальних проваджень.

З метою недопущення повторного вчинення домашнього насильства на профілактичний облік поліцейські поставили 559 кривдників. У переважній більшості це особи чоловічої статі (майже 93,4 %). Усього на такому обліку перебуває 1751 особа (93,2 % – чоловіки).

Відносно 95 осіб, які допустили вчинення домашнього насильства, застосовано термінові заборонні приписи. Такими приписом, який є спеціальним заходом попередження домашнього насильства, кривдника може бути зобов’язано залишити місце проживання постраждалої особи, заборонено йому входити та перебувати у вказаному місці, а також будь-яким способом контактувати з постраждалою особою.

Слід зазначити, що за період карантину у Миколаївській області кількість звернень із приводу домашнього насильства, які щоденно надходять до поліції, не збільшилась та залишається на середньодобовому рівні у порівнянні з періодом, що передував установленню карантинних обмежень (41 звернення щоденно). При цьому, введення карантинних заходів не вплинуло на ефективність роботи підрозділів поліції, які продовжують цілодобове реагування на повідомлення про вчинення домашнього насильства, а застосування спеціальних заходів попередження такого насильства, у тому числі винесення термінового заборонного припису, здійснюється в умовах карантину без обмежень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На пожежі в житловому будинку виявлено тіло жінки

Немає тегів:

650 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4